Stohl András keveri a bajt idén augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán

Egzotikus mesebeli utazásra hívja a látogatókat a Szegedi Szabadtéri Játékok idén nyáron, melyben olyan ismert színészek lépnek színpadra, mint Stohl András, Bányai Kelemen Barna, Trokán Nóra és Mészáros Máté – olvasható a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóközleményében.

Az Ezeregy éjszaka world musical a magyar színházi világ neves művészeit tömöríti majd vezető színészeinek sorában. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István augusztus 11-én debütáló előadásának több hősét már megismerhette a Fesztivál híreit figyelemmel kísérő közönség.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is nagyszabású előadásokkal készülForrás: Facebook/Szegedi Szabadtéri

A többezer éves keleti mesegyűjtemény ismert és kevésbé ismert mozzanatait, legszebb epizódjait feldolgozó történet keretjátékában Sahriár király és az okos Seherezádé szerepében Bányai Kelemen Barnát és Trokán Nórát láthatják a Dóm téri nagyszínpad nézői. A cselekmény középpontjában Márkus Luca és Tasnádi Bence állnak majd tolvajként és ifjú kalifaként. Mészáros Máté pedig mindkét mesei szinten megjelenik kettős szerepben: dzsinn és eunuch képében. Az összetett, mégis az egész család érdeklődésére számot tartó történet antagonistája Dzsáfár lesz.

A reménybeli trónbitorló szerepében hazánk egyik legnépszerűbb színművésze, Stohl András csatlakozik az Ezeregy éjszaka alkotói csapatához. Az általa megformált alak központi jelentőségű lesz, hiszen gonosztevő nélkül nem jön létre a Seherezádé meséjét elindító konfliktus. A Jászai Mari-díjas színész, műsorvezető számára ráadásul sajátos kihívásokkal jár, hogy egy olyan karaktert kell életre keltenie, akinek történetét számos, köztük világhírű feldolgozásokban is megismerhették már a nézők. A tapasztalt művész azonban nem riad vissza a feladattól, különösképpen, mert számára jól ismert játszóhelyen készülhet a bemutatóra.

Dzsáfár szerepében Stohl Andrást láthatják a nézőkForrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Stohl András azt is elárulta, miért különleges számára a Dóm tér színpada:

Szeged, ha mondhatok ilyet, a szívem csücske, mindenféle szempontból, így a nyári játékok szempontjából is. Elképesztő élmény ennyi ember előtt, és ekkora szerető közönség előtt szerepelni. Szegeden még sosem éreztem úgy, hogy ne drukkolt volna a nézőtér. Ők nem kritikusként ülnek be az előadásra, ők jól akarják magukat érezni, és szeretni akarják a színészeket, a produkciókat, legalábbis én mindig ezt tapasztaltam. Akárhányszor játszom a Szegedi Szabadtérin, az nekem mindig a nyár egyik csúcspontja - nagyon remélem, hogy most is így lesz!"

A napfény városába idén is örömmel visszatérő színész és kiváló művésztársainak alakítását hat alkalommal tekinthetik meg a musicalrajongók. Az Ezeregy éjszaka augusztus 11., 12., 13., 18., 19. és 20. este lesz látható Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek