Gyerekek firkálhattak össze egy 230 éves szobrot egy angliai múzeumban

A Worcestershire-i Croome Court egy 18. századi ház, amely múzeumként működik az angliai Croome D'Abitot községben. Ide várták a családokatapró ajándékokkal húsvétkor, amelyekbe zsírkrétát is tettek a gyerekeknek. A firkálás feltehetően április 8-án, nyitvatartási időben történt, amikor néhány gyerek zsírkrétával esett neki a 230 éves Sabrina-szobornak, melynek arcán, karján és törzsén élénk kék firkákat hagytak – írja a BBC.

A Croome Court egy 18. század közepén épült neo-palladián kúria, amelyben múzeum működikForrás: Mike Peel/Wikipedia

A rongálás nyomait ugyan eltávolították a szoborról, de az emlékmű teljes megtisztítása még mindig zajlik. A Coade-kőből öntött szobor feltehetően 1802-ben készült, és a római nimfát, Sabrinát ábrázolja egy barlangban, amelyet eredetileg kagylókkal, korallokkal és drágakövekkel díszítettek. Egy Capability Brown tájépítész emlékművet is megrongáltak a gyerekek.

"Bármilyen kiábrándító is, az ehhez hasonló esetek nagyon ritkák, tekintve a több millió látogatót, akik szeretik és tisztelik a gondozott helyeket" - tette hozzá a National Trust, a Védett Területek Felügyeleti Szervének szóvivője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek