Megnyílt és felejthetetlen utazásra hív a várva várt Dalí-kiállítás

Egészen június 30-ig várja a Salvador Dalí művészetéért rajongókat a tegnap megnyitott, Utazás egy lángelme képzeletében elnevezésű tárlatán, a Király utcai Komplex. A szürrealizmus egyik legnagyobb alakjának több mint 150 alkotása érkezik Budapestre.

Június 30-ig látogatható a kiállításForrás: Salvador Dalí kiállítás/Facebook

Dalí nemcsak festő volt, hanem egy rendkívül sokrétű művész, aki a szobrászat az irodalom a mozgókép, a bútortevezés sőt az ékszerek a reklámkészítés világában is tudott maradandót alkotni. És most eljött hozzánk Budapestre, hogy mi is elmerülhessünk egy lángelme labirintusának lenyűgöző útvesztőiben.

Salvador Dalí több mint 150 alkotását tekinthetjük megForrás: dalikiallitas.hu

Dalí grafikái, életnagyságú szobrai és egyéb különlegesen megmunkált műtárgyai próbára teszik a látogató valóságérzékelését és kitolják a racionális gondolkodás határait.

A szürreális utazás egy különleges VR élményben csúcsosodik ki, amely minden látogató emlékezetében és képzeletében is maradandó nyomot hagy. Egy szemkápráztató sétára indulhattok ugyanis a sivatagon át lángoló zsiráfok és elképesztő elefántok gyűrűjében, Dalí képzeletének határain innen és túl, olvasható kiállítás weboldalán, ahol a jegyeket is meg tudjátok vásárolni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek