Itt épül a világ legnagyobb küllő nélküli óriáskereke

Szöulban tervezik megépíteni a világ legnagyobb, küllő nélküli óriáskerekét – írja az MTI a tízmillió lakosú dél-koreai főváros vezetésének közleményére hivatkozva.

Szöul este - illusztrációForrás: raker/Shutterstock

A 180 méter magas "Szöul Gyűrűt" 2027 végéig tervezik felépíteni a dél-koreai főváros északnyugati részén található Haneul-parkban, a Han-folyó partján.

A dolgok állása szerint a szöuli lesz a világ második legnagyobb óriáskereke a 260 méter magas, hagyományos küllős szerkezettel épített Ain Dubai után.

A Szöul Gyűrűt mindenekelőtt turisztikai látványosságnak szánják, amely utazókat hivatott csalogatni a világ minden tájékáról a távol-keleti országba.

A helyi hatóságok szerint az elhelyezkedést úgy választották meg, hogy "jellegzetes kilátást" nyújtson Szöulra. Ráadásul a park Észak-Korea földrajzi közelségében található, amivel a városvezetés az újraegyesítés iránti kívánságát is kifejezésre akarja juttatni.

Elkészültét követően az óriáskerék óránként 1474, naponta pedig csaknem 11 800 embernek nyújthat majd madártávlati kilátást a dél-koreai fővárosra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek