Itt nincs csikk a fűben! Újra jön a környezettudatos fesztivál a Pilisben

Tavaly mi is kint jártunk a fesztiválon, így saját tapasztalatból írjuk, hogy ez a három nap azoknak szól, akik szeretnek fesztiválozni, de nem kívánják gyarapítani a hatalmas tömegeket vonzó zenei ereszd el a hajamat szeméthegyeit, nincsenek oda a felesleges pénzköltésért, a rohanva evés művészetéért.

Szelaví! Fesztivál 2022-ben a Pilis ParkerdőbenForrás: Travelo.hu

A Pilisi Parkerdő ölelésében senkinek nem jut eszébe eldobni a poharát, vagy a cigeretta csikkjét a földön, elhagyni a papírtányérját, vagy a félig megevett harapnivalókat. A részletes élménybeszámolónkért kattintsatok ide!

Az idei fesztivál is a jó zene, az irodalom, az önfeledt táncolás, a csillagnéző túrák, valamint a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében telik majd. Június 2-4. között harmadik alkalommal rendezik meg a Szelávi! Fesztivált a Pilisi Parkerdőben.

A Szelaví! Fesztivál figurája, Jenő minden arcát megmutatta 2022-ben; a naposat és az esőset isForrás: Travelo.hu

Ahogy tavaly, úgy idén is az Egri vár másolatánál rendezik meg a programokat, ahol mások mellett a Carson Coma, Járai Márk, Kollár-Klemencz László, a Jónás Vera Experiment, a Platon Karataev duó és a Budapest Bár is fellép.

A fesztivál a koncertek mellett irodalmi programokkal és beszélgetésekkel, workshopokkal, kirándulásokkal is várja az érdeklődőket - írja az MTI.

Lehet finomakat enni és inni; a tavalyi nyár egyik legfinomabb lángosát is itt majszoltuk a fesztiválonForrás: Travelo.hu

A Carson Coma akusztikus műsorával érkezik, színpadra lép a Felefánt, a Felső Tízezer, a Subtones, a Freakin' Disco, az Amoeba. Szólókoncertet ad a Halott Pénz frontembere, Járai Márk, új albumát mutatja be friss zenekarával O'Sullivan, zenél az Egyedi Péter MMAMT, Kollár-Klemencz László pedig Öregbanda című műsorát adja elő. Június 3-án szombaton a Budapest Bár ad koncertet (többek között Németh Juci és Frenk közreműködésével).

A természet és művészet szeretetét hirdető eseményt Pilisborosjenő határában, a Nagy-Kevély és a Teve-szikla közvetlen közelségében tartják. A Szeláví! szervezői idén a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezettudatosság és fenntarthatóság témáira. A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében különböző fafajokkal lehet ismerkedni, kipróbálhatóak lesznek fából készült hangszerek, a kalandvágyókra pedig slackline vár.

Két koncert között felfedező túrára is indulhatunk; kalandos, de biztonságos útvonalakon, gyerekkel isForrás: Travelo.hu

Az előadásokon és túrákon bemutatják továbbá a kisléptékű ökológiai szemléletű élelmiszertermelés sajátosságait, ott lesz a Humusz Szövetség is, amely nulla hulladék workshoppal is készül. A Green Guide Budapest interaktív fenntarthatósági kvízt, zöld témájú beszélgetéseket rendez, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület előadásokat tart és vezetett sétákra invitál a környéken. Még éjszakai csillagnéző túrára is lehet jelentkezni.

A környezettudatosság mellett a fesztivál célja felhívni a figyelmet Pilisborosjenő helyi értékeire. Ennek keretében helytörténeti séták lesznek az Egri vár másolatánál. A különféle túrák és kirándulások mellett a hétvége során borosjenői söröket és borokat, sajtokat lehet kóstolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek