Kint jártunk a Szelaví! Fesztiválon a vár tövében

Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár. Ezek mind összetevői a Szeláví! Fesztiválnak, amit ezúttal az Egri vár másolatánál, a Pilisi Parkerdő közvetlen ölelésében rendeztek meg. Mi pedig május 28., szombat délután óta élvezzük a helyszín vendégszeretetét és jó zenéit. 

A vasárnapi zárónapon pedig már a gyereknapi programokra készülünk. A koncertek, borkóstolók és helytörténeti séták mellett egésznap vár ránk a TRÉV – Te rajzolsz, én varrok csapata, jön a Játszóházprojekt, ahol társasjátékokat próbálhatunk ki a szabad ég alatt, friss levegőn, illetve virágbolt és kézműves workshophoz is csatlakozhatunk, a legkisebbek pedig felülhetnek a műemlék körhintára, ami estefelé, kivilágítva még hangulatosabb.

Senkit ne riasszon el az idő, tegnap délutánra is gyönyörűen kisütött a NapForrás: Travelo.hu

A Szelaví! fesztivált, most már saját tapasztalatból azoknak ajánljuk, akik bár szeretnek fesztiválozni, de nem kívánják gyarapítani a hatalmas tömegeket vonzó zenei ereszd el a hajamat szeméthegyeit, a felesleges pénzköltést, a rohanva evés művészetét.

Ezen a tájon, a Pilisi Parkerdő tényleg körbeöleli a vendégeket. Itt senkinek nem jut eszébe eldobni a poharát, vagy a cigeretta csikkjét a földön, elhagyni a papírtányérját, vagy a félig megevett harapnivalókat. Az Egri vár másolatának tövében pokrócra, vagy szalmabálára heveredve hallgathatjuk a fellépőket, de ha kedvünk van, akkor bizony táncra is perdülhetünk; mint ahogy tettük azt szombat este mi is. 

Útban a fesztivál felé, csodás kilátásban lehet részünkForrás: Travelo.hu

De mielőtt rátérnénk a tegnapi és a mai koncertekre, közérdekű közleményként elmondjuk - saját hibánkból okulva -, hogy a fesztivál helyszínének megközelítése, bizony felér egy rövid kis erdei túrával. Így kényelmes, túrázásra is alkalmas cipőben induljunk útnak - azért túrabakancs nem szükséges - és öltözzünk fel rétegesen, mert a Teve-szikla, a Nagy-Kevély és a Fehér-hegy által határolt sziklás völgyben estére egy kicsit lehülhet a levegő.

Aki még a mai napon, vasárnap autóval érkezik a helyszínre, az a kocsiját lerakhatja az ingyenes parkolóban, vagy a faluhatárban, utána viszont már gyalogolni kell egészen a várrommásolatig. 

Végigroptuk az estét

A szombat délutánt 18:30-tól a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor indította be.  A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozott, akit senkinek nem kell bemutatni. Minden stílusban otthonosan mozog, legyen az klasszikus zene, jazz, musical vagy pop. A Jazzkívánságműsor érdekesssége, ahogy az előadóktól is megtudtjuk - hogy konkrétan kívánságokon alapul, amit Facebook-on lehetett és lehet majd a jövőben is megírni a trió tagjainak. Ezeket a legkülönfélébb dalokat aztán Péter és Mariann jazzesített változatban prezentálják a közönség legnagyobb ámultára. Aki teheti, és a nyár folyamán találkozik a formáció előadásáva, semmiképpen se hagyja ki ezt a zenei élményt.

Az esti fények is fokozzák a hangulatotForrás: Travelo.hu

A Jazzkívánságműsort a Random Trip koncertje követte a Szelaví! Színpadon. A Random Tripet sem kell bemutatni senkinek, ha a máshonnan nem a rádiókból már hallhattuk jó pár számukat. A fesztivál idejére  Dés Lászlóval társultak, amiből egy olyan fergeteges improvizációs koncert kerekedett, hogy még a napozóágyaikban kényelmesen üldőgélőket is kimozdította a székeikből. Éjszakába nyúlóan buliztak a jazz rajongók, a pop, a rock és az elektro szerelmesei, a zenekar rajongói és azok is, akik most hallották őket először élőben. 

A beéneklés pillanatai - a koncert alatt már nem volt időnk fotózni, mert táncoltunkForrás: Travelo.hu

Hát egy ilyen fergeteges koncertre számítunk ma, május 29-én este is, amikor a veteránnak számító Anima Sound System lép fel 18:30-tól. A leírás szerint a Jazz Session című produkció 100 százalékig Anima, vagyis elektronika, kísérlet és szabadság, és 100 százalékig jazz, vagyis improvizáció és játékosság. De főleg tánc és elrévedés, az Anima producereinek és a hazai jazz-szcéna kiválóságainak közös, másfél órás álmodozása. A vendégzenészek Benkő Dávid lesz zongorán, Subicz Gábor pedig trombitán.

A fesztiválra, a völgybe leérve lehet napijegyet venni; a vásárban pedig várnak ránk finom helyi sörök, borok, fröccsök, szörpök, házias és vegán ételek, jóféle lángos és egy kis gasztronómiai inyencség, a Raclette, vagyis a sült sajt is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek