Idén is vonatozhatunk majd a híres csíksomlyói búcsúba

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a Csíksomlyói pünkösdi búcsúba - közölték a szervezők. Idén 2023. május 25-29. között tartják az ünnepet, ahova minden évben több százezer ember zarándokol, hogy részt vegyen a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén.

Minden évben rengetegen látogatnak el a Csíksomlyói pünkösdi búcsúbaForrás: Csíksomlyó/Facebook

Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: idén 10. alkalommal indul a Misszió Toursszal közös szervezésben zarándokvonat a magyarság talán legfontosabb találkozójára. A Boldogasszony és a Misszió vonaton várhatóan 1600-nál is több zarándok utazik majd.

Budai László, a szervező Misszió Tours ügyvezetője elmondta, vonatos és buszos zarándoklataikra is minden korábbinál nagyobb az érdeklődés. Úgy tűnik, "szétcsúszó világunkban" óriási az igény a kapaszkodókra - jegyezte meg. A csíksomlyói zarándokvonatok mellett idén is szerveznek belföldi zarándokvonatokat. Kiemelte a Mátraverebély-Szentkúti zarándokvonatot és jelezte, terveik között szerepel egy zalaegerszegi Mindszenty-zarándokvonat is - tette hozzá Budai László. A zarándoklatok részletes programja megtalálható az utazási iroda honlapján, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek