Nemsokára kiderül Zalacsány legnagyobb fesztiváljának jövőbeli programja

Az örvényeshegyi koncerthelyszínt pár éve alakították ki, de az itt megrendezett Örvényeshegy Piknik helyett jövőre már egy kéthétvégés Örvényesvölgy Fesztivált terveznek a szervezők. Ígéretük szerint az új fesztiválra az eddigieknél is több, hazánkon kívül máshol nem szereplő vendéget látnak majd vendégül Zalacsányban – tájékoztatta a szervező az MTI-t.

Forrás: Örvényeshegy Piknik /FB

A IV. Örvényeshegy Piknik is érdekes előadókat látott vendégül. Ilyen volt például a londoni Kevin Davy White – az Egyesült Királyságban idén az év énekese és dalszövegírója –, akit a szaksajtóban Jimmy Hendrix-hez hasonlítanak. Az énekes soul, blues és populárisabb zenei világú dalaival a néhány éve ugyancsak ebben a völgyben fellépő Al Di Meolához hasonló hangulatú akusztikus koncertet adott mintegy félezres közönség előtt. Ez az esemény egyben az új fesztivál bejelentésére is szolgált.

Az Örvényesvölgy Fesztivált ezek szerint 2023. június 9. és 17. között rendezik meg a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program részeként. Zalacsányba „három kontinensről öt nemzetközi fellépő érkezik, a dzsessz, az elektro-swing és a popzene legnagyobbjai", olyan exkluzív előadók, akik nem szerepelnek más magyarországi fesztiválon – jelezte Badacsonyi Tamás a fesztiválhelyszín tulajdonosa.

Elmondása szerint bár bővül a helyszín, mégis igyekeznek majd megtartani a kedvelt meghitt és intim atmoszférát, amelyet a szép környezet, valamint a limitált nézőszám is garantál. Az eddigi két színpad mellé ugyanakkor egy harmadikat is építenek. A szervező közölte: a 2023-ban induló fesztivál programját szeptember végén ismertetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek