Vissza a múltba! Virtuális időutazásra indulhatunk Nyíregyházán

A képeket elnézve egy régi, nyüzsgő belvárosi piac életébe csöppenhetünk bele, ha a szerdán és péntekenként tartott szervezett városnézések alkalmával a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízásából készült VR filmet is megnézzük.

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A templomtúrával egybekötött ingyenes belvárosi séta a Turisztikai Információs Irodából indul 16.00 órakor, és a város terein, parkjain áthaladva mutatja be Nyíregyháza egyedi épületeit, szobrait, szakrális és kulturális emlékeit.

A templomtúra során a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház kilátóvá alakított templomtornyát is meglátogathathatjuk. Itt 29 méter magasról nézhetünk le a nyüzsgő Kossuth térre, majd egy VR szemüveg segítségével visszarepülhetünk az 1900-as évek elejére, az akkori piaci forgatagba - írták a város sajtóközleményében.

Az árusok és piaci standok között kitűnik a „Papok padja", ahol a város papjai diskurálnak, begördül a kisvonat, s egy pillanatra feltűnik jellegzetes alakjával a század elejének kisnövésű rikkancsa, Andriska is. A 3 perces időutazás egy hónapokig tartó munka eredménye. A korhű jelenetek kidolgozásában helytörténészek és archív fotódokumentációk segítettek, a filmet pedig a VR Tours Kft. fejlesztette.

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A belvárosi séta és templomtúra, valamint a VR film elkészítése a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében az „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon" c. projekt kapcsán valósult meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek