Elképesztő virágkocsikkal készülnek az idei Debreceni Virágkarneválra

Már készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben: faragják a figurákat, némelyikre pedig már a száraz virágokat is feltűzték - adta hírül az MTI.

A virágkarnevál egyik készülő kompozíciójaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A határon túli kultúra iránti elkötelezettség jegyében Debrecen ezúttal Nagyváraddal közösen készít virágkocsit a karneválra, amelyen az idén "a zöld város, a fenntarthatóság üzenete erőteljesen jelenik meg" - hangoztatta Puskás István Debrecen kulturális alpolgármestere. Mészáros Réka főszervező elmondta: az idén 13 virágkocsi és 1200 táncos vonul majd a karneváli menetben. Számos országból, köztük Kolumbiából, Peruból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból és Spanyolországból érkeznek táncosok, művészeti csoportok a karneválra.

Hungarocellből formázott kompozíció készül a virágkarneválraForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A karneváli hét programsorozata már augusztus 15-én a Táncol a város! programmal kezdődik, amikor Debrecen különböző pontjain ropják majd a táncosok, bevonva a közönséget is a fiesztába. Hozzátette: este a város főterén bemutatandó Klasszikusok éjszakája komolyzenei nagykoncert egyben a Debreceni Ünnepi Játékok záróeseménye és a karneváli hét nyitánya is lesz. Megemlítette, hogy augusztus 17-21. között rendezik meg a Galiba gyermekfesztivált, a nagyerdei Békás-tónál megnyílik a sörkert, a Nagytemplom előtti Kossuth téren pedig minden nap koncertekkel, bemutatókkal várják majd az érdeklődőket a karneváli hét keretében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek