Komolyzene-rajongók figyelem! Ingyenes nyári koncertek a budapesti tereken

A hétvégén kezdődik a zenélő Budapest program, amelynek ideje alatt ingyenes koncertek varázsolják letűnt korok hangulatát a főváros kultikus helyszíneire. A július 1-je és augusztus 14. között megrendezett eseményen a hét minden napján találkozhatunk világszínvonalú produkciókkal, melyek között lesznek gyermek-, ifjúsági és felnőtteket célzó klasszikus műsorok, emellett közösségi hangszerekkel előadott interaktív programokon is részt vehetünk - összesen 160 koncert várja majd az érdeklődőket.

Forrás: Zenélő Budapest

A Zenélő Budapest fellépői kiemelkedő hazai zenekarokból állnak össze: a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, az Operaház, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és szólisták lépnek fel együtt a szabadtéri koncerteken.

A Zenélő Budapest minden évadjában egy különleges összművészeti performansz keretében idéz meg egy klasszikust. Idén a modern zeneirodalom egyik legszebb művét, Bartók Béla A fából faragott királyfi című balettjét gondolták újra.

A klasszikus zenei műsorokat a Szépművészeti Múzeum előtt, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokában, a Várkert Bazár és a Budai Vár több pontján, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, a Margitszigeti Zenélő Kútnál, a Kossuth téren, a Ludovika Campus/Orczy parkban és a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán élvezheti a közönség. A programokról tájékozódj a Zenélő Budapest weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek