Egy nap és kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét

Hétfőtől, vagyis június 27-től öt napon át a régizene kapja a főszerepet Győrben, ahol a Harmónia Művészeti Iskola szervezésében tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Győri Reneszánsz és Barokk Hetet. A programsorozat ideje alatt mesterkurzusokat és koncerteket is tartanak majd - tudatták a szervezők az MTI-vel.

A kép csak hangulatkeltő illusztrációForrás: Shutterstock.com / Dm_Cherry

A nyitó koncertet a Harmónia-udvarban rendezik hétfőn este hét órától, ahol Sebesítse Ámor szívedet címmel a 16. és a 17. századból csendülnek fel szerelmes dalok. Másnap a Clavier Duo lép fel, akik a 16. és a 18. századi Európában kalandoznak és a közönséghez a zene hullámain hozzák közel a kort. Ez a koncert is a Harmónia-teremben lesz.

Szerdán latin-amerikai hangok csendülnek fel a Cafuné együttes jóvoltából a Harmónia-udvarban, csütörtökön pedig a Fortepiano ad kamarakoncert a vámosszabadi Zenekápolnánál. Július 1-jén a kurzuszáró koncerten a régizenei kurzus tanárai és hallgatói lépnek fel a Harmónia-teremben.

Idén lant, gitár, csembaló, fortepiano, valamint kamarazene kurzust hirdettek, amelyeken a hobbi és profi zenészek, a régi zene kedvelői a műhelymunka részeként foglalkoznak a régizenei előadásmóddal a reneszánsztól a későbbi korok muzsikájáig. A kurzusokon hangsúlyt fektetnek a kamaramuzsikára, kiaknázva a pengetős hangszerek adta zenei világ és stílusok sokszínűségét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek