Az 5 legjobb nyári kertmozi, ahol a szabad ég alatt filmezhetünk

Hosszú forró nyári esték, csillagos ég, a legjobb filmek, popcorn, üdítő és máris megvan minden, ami a tökéletes kertmozihoz kell. Összeállításunkban elhoztuk nektek, hogy hol mozizhattok idén nyáron a szabad ég alatt, a vízparti helyszínektől a kerthelyiségeken át egészen a tetőteraszokig.

Budapest Garden

A belváros szívében a Duna-parttól nem messze teljesen ingyen vetítenek filmeket a Garden Beach homokos területén. A kertmoziban a legsikeresebb és legkedveltebb filmeket vetítik a szabad ég alatt. Arra figyeljünk, hogy előre helyet foglalni nem lehet. Júniusban a filmek 21:00-kor kezdődnek, a legtöbbet magyar szinkronnal, de van olyan film, amit eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek. 

Kezdődhet a vetítésForrás: Facebook/Budapest Garden/Zsolnai Peter/Zsolnai Peter

A 26. héten, június 27-től a Red Notice - Különösen veszélyes bűnözők és A hihetetlen család című filmek lesznek terítéken. A filmekhez lehetőség van a parkban kedvező áron söröket, üdítőket, rágcsálnivalókat, nachost vagy épp street foodot vásárolni. Jó tudni, hogy eső, vihar esetén a vetítés elmarad.

Kultik Terasz Corvin Pláza

A hét minden estéjén vetítenek filmeket a Kultik Teraszon a Corvin Plaza tetején. A mozi 2019 június közepén nyitotta meg kapuit, ahol különleges szabadtéri vetítővászon, kiváló hangzás, Christie vetítőgép, több mint 160 ülőhely és valódi mozis büfé várja a vendégeket.

Minden este premier filmeket vetítenek a Kultik tetőteraszonForrás: Facebook/Kultik Terasz

A kertmozik hangulatához hűen a kényelmet napágyak, és rendezői székek, babzsák fotelek garantálják. A Kultik Terasz a legjobb premier filmek mellett, elhozza az elmúlt évek igazi közönségsiker filmjeinek válogatását, és különleges koncertfilm csemegéket is. A normál mozijegy ára 1500 forintba, a kedvezményes jegy 1250 forintba kerül. 

Minőségi szórakozás a Balaton északi partján

A Balatonfövenyes kertmozi bájos szabadtéri helyszínen, kedves házigazdákkal várja a mozirajongókat. A retró hangulatú kertmozi egész nyáron premierfilmeket vetít a fövenyesi strand közvetlen közelében, ahol a legújabb mainstream-filmek mellett heti egyszer az alternatív vonal is helyet kap. A kertmozi elhelyezkedése is nagyszerű: a vasútállomás egy perc alatt elérhető és a strandot is legfeljebb két utcával arrébb találjuk.

Mozi a szabad ég alatt, függőággyalForrás: Facebook/ Fövenyes Mozi

A mozi kutya-, családbarát és minden eshetőségre felkészült, hiszen a digitális technológián túl popcornnal, gyerekpáhollyal, szükség esetén pedig szúnyogriasztóval és retró pokrócokkal várják a betérőket.

Autósmozi hangulat

Balatonakaliban a Művelődési Ház udvarán található közösségi téren több mint 50 éve üzemel a családias kertmozi. A vetítések június elejétől augusztus végéig minden este 21 órakor kezdődnek, és a 170 férőhelyes placcon nem kell attól tartanunk, hogy elfogynak a helyek. A moziműsoron már szerepel a legújabb Elvis című zenés film, és a nagysikerű Top Gun: Maverick is. A jegyár egy főnek 1500 forintba kerül. 

 

A Balatonakali kertmoziForrás: Facebook/Balatonakali Kertmozi

A Csopak kertmozi a Forrás utca 5. szám alatt található, és ha valaki szeretné kipróbálni az autósmozi élményt, azt itt is megteheti. A mozijegy egységesen: 1500 forint személyenként, széket, fotelt és plédet is lehet hozni. A legújabb mozis filmek minden este 21 órakor kezdődnek. Csopakon a mozi mellett található a Szent József-gyógyforrás – igaz már nem gyógy, de mindenképp frissítő – vizét csapolhatjátok a poharakba. Ti melyik kertmoziba látogattok el a nyáron? 

Forrás: WeLove Balaton, Balatonmozi.hu, Kultik Terasz, Budapest Garden

A borítókép forrása: Shutterstock/New Africa

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek