Kezdetét vette a Budapesti Tavaszi Fesztivál!

Április 29-én elindult a 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami Európa egyik legkomolyabb múltra visszatekintő összművészeti seregszemléje. A programok egészen május 15-ig a személyes találkozás lehetőségét kínálják mintegy 100 helyszínen, közel 170 eseményen keresztül. Valódi városi fesztivál született idén, amelyet immár hét kerülettel közösen valósítottak meg a szervezők.

A Budapesti Fesztiválzenekar nyitókoncertjeForrás: Képszerkesztőség / © Berecz Valter

Az idei Tavaszi Fesztivál a Tánc világnapján kezdődött, így az egész nyitóhétvégén kiemelt helyet kapott ez a műfaj. Április 29-én a város számos pontján tűntek fel flashmob-szerűen táncosok a Kolosy tértől a Teleki térig, a Fény utcai piactól Újpalotáig, este pedig a Duda Éva Társulat Golden Section / I Shall Be Free című dupla bemutatója avatta fel az egykori margitszigeti ásványvízpalackozóban megnyílt Kristály Színteret.

A zene és tánc mellett kiállításmegnyitó is szerepelt a nyitóprogramok között. Április 29-től már látható a Városháza Park új, ingyenes szabadtéri kiállítása, ahol megnézhetjük milyennek lát minket egy svájci fotóművész? Michael von Graffenried bejárta egész Magyarországot, hogy lencsevégre kapja, mi adja számára a magyarság esszenciáját.

„A magyarok" című sorozat nagyméretű panorámaképeit szabadtéren, a Városháza Parkban nézhetjük meg a fesztivál ideje alatt. A tárlat jól alkalmazkodik a május 15-ig tartó programsorozat tematikájába, ami idén korunk és környezetünk jelenségeit járja körül művészeti és kulturális eszköztárral – olvasható a BTF sajtóközleményében, illetve az esemény Facebook-oldalán.

Ilyen és ehhez hasonló táncos performanszokkal még találkozhatunk május 15-igForrás: Dorottya Bartha

Szintén itt találhatjuk meg a mostani hét, vagyis a május 2-től 8-ig látogatható programokat. Lesz köztük színházi előadás a Vígszínház színpadán, színházkoncert Virginia Woolf esszéje nyomán, Zsinór nélkül elenvezésű független felnőtt bábfesztivál, kortárs színházi fesztivál kísérletezőknek és határátlépőknek, újcirkusz produkció a Trafó előadásában, és színházi fesztivál is a szülővé válásról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek