Járműrajongók figyelem! Veterán ritkaságok gyülekeznek Esztergomban

A múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, kerékpárokat és hajókülönlegességeket bemutató kétnapos kiállítás nyílik "Akkor és most Jármű Expó" címmel április 30-án Esztergomban, a Prímás-szigeten – közölték a szervezők az MTI-vel.

Új és régi autók is felvonulnak, a hajók és kétkerekű ritkaságok mellettForrás: Suzuki Zrt

A tematikus, ingyenes járműkiállításon családi programok, könnyűzenei koncertek, valamint a magyar autósport kiválóságai is ott lesznek. A kiállítók között megjelenik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum. A kiállított különlegességek között lesz Pannónia motorkerékpár, egy Chevrolet Impala és egy olyan MRAP katonai jármű, amely amerikai akciófilmekben is szerepelt.

A kiállítás részeinek fő szempontja egy-egy kor mérnöki újdonságainak hangsúlyozása, így az egyes helyszíneken a névadó szponzor, vagyis a Suzuki termékei - autó, motor és hajómotor - is megjelennek.

Akkor és Most Expo EsztergombanForrás: Suzuki Zrt.

Szombaton Szujó Zoltán vezetésével a látogatók megtekinthetik a Dakar-team kamionját, illetve autóját, valamint részt vehetnek egy közönségtalálkozón Szalay Balázzsal, Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuellel. 

Az esti programon pedig megcsodálhatják a Kis-Dunán a lampionos vízi karnevált, amelyen színes fényekkel megvilágított hajók vonulnak fel a Szent Erzsébet híd lábától a Bottyán hídig. A szervezők legalább 20 nagyobb installációra és 30 kishajó indulására számítanak.

Forrás: Suzuki Zrt.

A szervezők sok évvel ezelőtt egy olyan, nemzetközi szinten is színvonalas eseményt szerettek volna megvalósítani, amely az egész család számára élmény és szórakoztató hétvégi programlehetőség. Mindig furcsa érzés, amikor együtt lehet megtekinteni múlt, jelen és jövő remekműveit, nem véletlen, hogy az „Akkor és most Jármű Expo" mára az ország egyik legnépszerűbb és a legnagyobb tematikus járműkiállításává lépett elő. Legutóbb 2019-ben rendezték meg, akkor a több mint 300 járművet csaknem 16 ezer látogató csodálta meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek