Mezőberényi diákok kupakokból készítették el Petőfi portréját

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium több mint kétszáz diákja készítette el mintegy 13 ezer 500 kupakból azt a különleges portrét, amely az iskola névadóját, Petőfi Sándort ábrázolja. A 420 centiméter magas és 288 centiméter széles képet a kollégium aulájában állították ki – írja a beol.hu.

Kupakokból készült Petőfi portré MezőberénybenForrás: Bencsik Ádám/beol.hu

"Rengeteg türelemre, gondolkodásra, logisztikára és persze diákjaink egészen remek munkájára volt szükség ahhoz, hogy a Petőfi Sándort ábrázoló portré elkészülhessen" – mondta el a beol.hu-nak Pócs József, a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola rajz-vizuális kultúra szakos pedagógusa. 

Az ötletgazda elmondta, az alkotás bemutatását eredetileg a Petőfi Sándor nevét viselő középiskolák március közepén tartott országos találkozójára tervezték, amelynek ebben az évben intézményük adott otthont, de a projekt végül a múlt hétre készült el.

Egy tervezőprogram segítségével egy hozzávetőleges látványtervet készítettek, amely egy négyzetrácsos papírnak felelt meg. Azon szerepelt az ábra, amin sorokra bontva kiszámolták, mennyi kupakra lesz szükség, majd meghatározták a fűzési sorrendet, illetve egy Excel program segítségével a színkódokat.

Nagyon motiválta a programban résztvevő végzősöket, illetve utolsó előtti évüket taposó fiatalokat, hogy hagyhatnak maguk után valami maradandót.

A fiatalok nagyon lendületesen kapcsolódtak be a folyamatokba, többen is akadtak, akik az órákon kívül, délutánonként is részt vettek a munkában. A Petőfi kép elkészülte végül az ötleteléstől számítva négy hetet vett igénybe.

Az alkotás kevesebb, mint egy hét alatt rengeteg kedvező visszajelzést kapott. Pócs József elmondta, előzetesen nem hitték volna, hogy ennyire érdekli majd az embereket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek