Ezer színben tündököl Nizza híres karneváli forgataga

Az idei év Nizzai Karneválja február 11. és február 27. között zajlik. A téltemető vigasságot, mely több száz éves hagyományokkal rendelkezik, a 2021-es mottó szerint rendezték meg, így a felvonulások fő témája az állatok királya.

Jelmezes felvonulók a 137. nizzai karnevál harmadik napján - A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A koronavírus-járvány terjedése miatt Nizza 2021-ben még az utolsó nagy napját is lefújta a karneválnak, már csak azért is, mert a híres felvonulás több százezer embert vonz évente Franciaországból és a világ minden tájáról. Viszont az elnapolástól függetlenül a város már egy éve is úgy döntött, hogy idén támogatja majd a felvonulás résztvevőit, akiknek mesterségbeli tudása a város szellemi kulturális örökségének része – olvasható a Nicecarnaval.com oldalon.

Az írásos emlékek szerint a karneváli fenség először 1873-ban érkezett a városba, ekkor született meg a mai Nizzai Karnevál alapja. Amint korábban is írtuk, a nem messze található Menton városának vezetőit is ez a legendás karnevál ihlette meg, hogy létehozzák a Mentoni Citromfesztivált a téli hónapokban. De most ime, egy kis ízelítő a 3 évvel ezelőtti karneváli mulatságból!

A karnevál végül Nizza egyik legjelentősebb téli programjává nőtte ki magát, és a világ legnagyobb karneváljai közé tartozik. A vigasságok több mint 2 hétig tartanak, amikor a város reggeltől estig karneváli ritmusban ünnepel és vibrál.

Az egyik legnagyobb szenzáció természetesen a felvonulás, ahol 20 különböző, színes és egyedi kocsi vonul fel, a zenét pedig közel 1000 zenész biztosítja.

A Virágok Csatája (Battle of the Flowers) amint a fenti videóban látható, hatalmas szenzációnak számít, de idén nem a Promenade des Anglais sétány ad neki helyet, hanem a Place Masséna, Nizza központi tere, ahol egy hatalmas virágszőnyeg is helyet kap. A friss virágos elrendezésen 72 órán keresztül dolgoztak a kertészek és virágkötők. A szakemberek, táncosok, előadók munkájának eredményét pedig itthonról is megnézhetjük, ha február 16-án szerdán, követjük a karnevál élő közvetítését a nice.fr vagy a nicecarnaval.com oldalakon keresztül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek