Kezdetét vette a világ legcitromosabb fesztiválja

 A Mentoni Citromfesztivál (Fête du Citron) története 1895 körül indult, amikor helyi szállodások és cégtulajdonosok elkezdtek azon gondolkodni, milyen attrakciókkal vonzzák a környékre a turistákat a szezonon kívül. A citromfesztiválhoz Nizza adta végül az ihletet, mivel a városban évszázadok óta karnevált rendeznek ebben az időszakban. 

A szobor a Figaro házassága című nagysikerű operának állít emléket. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A mentoniak fogták hát magukat és megalkodtak egy olyan különleges, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő, látványos fesztivált, ami a Debreceni Virágkarnevál és a spanyol paradicsomcsata keveréke. Merthogy a fesztivál fő látványosságai, az óriási, déligyümölcsökből kirakott figurák, a naranccsal és citrommal díszített kocsik, amik idén február 12-től 27-ig lesznek láthatók a városban - olvasható a Fete-du-citron.com oldalán.

A kocsik és szobrok elkészítéséhez vente átlagosan 180 tonna citromot, narancsot, és egyéb gyümölcsöt használnak fel. A 88. alaklommal megrendezett Menton-i citromfesztivál témája az "Operák és táncok". De az esténként megvilágított kocsik mellett a városban ilyenkor meg lehet nézni egy pazar orchidea kiállítást is, illetve egy kézműves vásárt, ahol csupa olyan termékek kaphatók, melyek helyileg, citromból és narancsból készültek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek