Nagy nevekkel és izgalmas produkciókkal készül az újraéledő Budapesti Tavaszi Fesztivál

A tavalyi online fesztivál után idén ismét személyesen találkozhatunk a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatával. Az immár 42. alkalommal megvalósuló Budapesti Tavaszi Vesztivál április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várja majd a kortárs zene, a színház, a játék és a tavasz szerelmeseit.

Giselle / ©Royal Opera House - 2021-es Budapest Távmozi felvételForrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál / Facebook.com

Az újraéledő fesztivál idén több szempontból is rendhagyóan szerveződik. A Budapest Brandt nZrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete több kerülettel és helyi alkotóközösséggel fogott össze, hogy olyan városi fesztivált szervezenek, ami kilép a márványtermekből és megtölti Budapest köztereit élményekkel - írták a sajtóközleményben.

Bő két héten át táncol, zenél, játszik és ünnepel majd a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat.

A szervezők az évek óta tartó korlátozások után, idén mindenkinek a találkozás élményét szeretnék megadni: együtt, felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal. A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül mesélik majd el milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost, a benne élőket és idelátogatókat.

Az összművészeti programokat és kulturális eseményeket felvonultató rendezvény a hagyományos formák mellett számos alkalmat kínál a közös játékra, a részvételre. A Budapesti Őszi Fesztiválon bevezetett élményutak mintájára tavasszal is több témát ajánlanak a szervezők közös átgondolásra, ezek között szerepel az anyaság, az európaiság és a fenntarthatóság is. A részletes programokat március 17-től érhetjük el a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek