Több mint 50 000 kép közül került ki az év díjnyertes fotója

Cristiano Vendramin nyerte el az Év Wildlife Photographer of the People's Choice Award 2021-es díját egy éteri, befagyott olasz tó képével, amelyet egy elvesztett barátjának ajánlott fel – olvasható a BBC oldalán.

Cristiano Vendramin díjnyertes fotója a Santa Croce-tónálForrás: Facebook/Natural History Museum London-Cristiano Vendramin

Az olasz fotós nyertes képe több mint 31 800 vad- és természetbarát szívét érintette meg, akik online szavaztak a 25 képből álló szűkített listán. A pályázat szűkített listáját 95 ország 50 000 képéből választotta ki a londoni Természettudományi Múzeum.

Cristiano 2019-ben járt az észak-olaszországi Santa Croce-tónál és egyszerűen lenyűgözte a táj szépsége, közben eszébe jutott egy barátja, aki nagyon szerette ezt a különleges helyet, de már távozott az élők sorából.

Úgy gondolom, hogy a nyugodt és egészséges élethez egyre nagyobb szükség van a természettel való napi kapcsolatra

– nyilatkozta a díjátadón a fotós.

A Természettudományi Múzeum igazgatója elmondta: "Cristiano megrendítő képe szimbolizálja a természet hatását az életünkre. Az elmúlt két év újra meghatározta azt, ami igazán számít az életben, az ember és a környezet egymásra ható és egymás felé nyúló kapcsolatát, amely döntő szerepet játszik saját személyes ökoszisztémánkban."

A díjnyertes kép június 5-ig látható a Wildlife Photographer of the Year kiállításán a londoni Természettudományi Múzeumban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek