Nézegessen kerteket, zöldben burjánzó házakat egy fotókiállításon!

A klímaváltozás elleni küzdelemben a növények kulcsfontosságú szerepet játszanak. A korábbiaknál is jobban felértékelődik a természet körforgásában betöltött feladatuk, a Földre sugárzott napfény megkötése, a szerves vegyületek létrehozása, és az így felszabaduló oxigén előállítása. A földbe ültetett magok a jövőbe vetett reményt jelentik, írja a Capa Központ, amely 2021-ben a Let's plant azaz Ültessünk! hívószóval indított fotográfiai műhelymunkát.

Ladjánszki Máté: Szabadjára engedveForrás: © Ladjánszki Máté / capacenter.hu

A fotográfiai múzeum arra kérte fel az alkotókat, hogy a kert fogalmát járják körül. Az elkészült munkákból nyílt kiállítás október 30-ig ingyenesen látogatható a Capa Központban.

Ahogy minden kert más és más – legyen szó belső kertről, saját kertről, városi vagy közösségi kertről, gyümölcs- és zöldség-, botanikus vagy épp díszkertről –, úgy a műhelymunka résztvevői is eltérő megközelítéssel vizsgálták e körülhatárolható tereket. Az alkotók a növények életének és jelentőségének különböző aspektusait vizsgálva hívják fel a figyelmünket a növények szerepének és szeretetének lehetőségeire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek