Eladó A keresztapa legendás szicíliai kastélya

Francis Ford Coppola A keresztapa című trilógiája vitathatatlanul az egyik legikonikusabb és a kritikusok által legelismertebb mozi a filmművészet történetében. Most pedig piacra dobták azt a pazar olasz kastélyt, amely a harmadik részben kapott kiemelt szerepet, írja a Travel and Leisure.

A 140 éves ingatlan csodával határos módon túlélte az 1908-as pusztító földrengést, amely megrázta Dél-Olaszországot, és elpusztította Messinát. A második világháború alatt a brit hadsereg lebombázta Acirealét, a kis tengerparti várost, ahol a kastély található, de az épület ismét nem szenvedett károkat. A Jón-tengerre néző festői város számos történelmi látnivalónak ad otthont, köztük Szicília legrégebbi művészeti akadémiájának. Az ingatlant 6.8 millió dollárért, azaz nagyjából 2.1 milliárd forintért kínálják. 

A lenyűgöző épület, amely egy hatalmas területeten fekszik, a Floristella Pennisi család kastélya. A nagybirtok története a 19. század végére nyúlik vissza, amikor Pennisi báró felkérte Giuseppe Matricolo palermói építészt, hogy építsen villát a művészeti gyűjteménye számára. Az eredmény egy eklektikus neogótikus kastély lett, amely három kétszintes épületből és két toronyból áll.

A lenyűgöző oszlopcsarnoka egy márványlépcsőre nyílik, a gótikus ablakok és a pártázat a homlokzaton tovább fokozzák az egyedülálló épület szeszélyes hangulatát. A mennyezetet arany és kék geometrikus minták szegélyezik, a belső tereket bizánci dekorelemek és Paul Pennisi festményei díszítik. A kastélyban 22 hálószoba, nyolc teljesen felszerelt fürdőszoba, borospince, művészstúdió, könyvtár, egy kis kápolna (Giuseppe Sciuti freskóival díszítve) és két nagy erkély található, ahonnan egy zöldellő, 2,1 hektáros parkra nyílik kilátás.

(Címlapkép forrása: Italy Sotheby's International Realty/Facebook)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek