Jöjjön velünk híres hollywood filmek ikonikus helyszíneire!

Szereti a romantikus filmeket? Érdeklik a hollywoodi álomvilág kulisszatitkai és híres filmhelyszínei? Akkor tartson velünk! Amikor New Yorkban jártam, felkeresem egy-két kedvenc filmem forgatási helyszínét. Az interneten megtaláltam és kigyűjtöttem a pontos címeket, ahová mindenképpen el szerettem volna jutni, és megterveztem az útvonalat.

Nászajánlat - Manhattan

Bizonyára sokan emlékeznek a Nászajánlat című film ikonikus jelenetére, amikor Sandra Bullock letérdel az utcán, és megkéri Ryan Reynoldsot, hogy vegye el feleségül. 

A jelenet Manhattenben játszódik, méghozzá a Federal Plaza nevű negyedben, amely számos szövetségi irodának ad otthont. Itt található Jacob K. Javits Szövetségi Irodaháza, mely 41 emeletével az Egyesült Államok legmagasabb szövetségi épülete. Én is letérdeltem az épület előtt, de sajnos Ryan Reynolds nem várt ott, és egy jó ideig nem is fog, mivel nemrég bejelentette, hogy egy időre visszavonul és nem forgat több filmet.

"-Andrew! - Tessék Margaret. - Édes Andrew, volnál kedves elvenni engem feleségül?"Forrás: Gáll Franciska

Szex és New York - a Bergdorf and Goodman luxusáruház

Aztán ellátogattam a Bergdorf Goodman luxusáruházba, ami a Central Park közelében található, és ahol a Szex és New York 2 első jelenete is játszódik: amikor a négy barátnő újra találkozik, és ajándékot keresnek Stanford és Anthony esküvőjére.

A sorozat folytatása decemberben debütált az HBO GO-n "És egyszer csak..." címmel, a 10 részes műsor hatalmas botrányokat kavart. 

A Berdorf Goodman luxusáruház bejárataForrás: Gáll Franciska

A Samanthát alakító Kim Catrall személyes okokra hivatkozva nem vállalta a folytatást, a Mr. Big-et alakító Chris Noth-ot pedig szexuális zaklatással vádolták meg. A Stanfordot alakító Willie Garson ugyan elkezdte a forgatást, de sajnos szeptemberben, hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt.

A luxusáruház gyökerei egészen a 19. századig nyúlnak vissza. 1899-ben Herman Bergdorf, elzászi származású bevándorló női szabóságot nyitott a Union Square-nél, Manhattan szívében. Edwin Goodman, az egyik alkalmazott pár év múlva megvásárolta az üzletet a tulajdonostól, s noha ezután egymaga vezette a vállalkozást, a Bergdorf Goodman nevet megtartotta. Egy rövidebb átmeneti költözés után 1928-ban foglalta el az áruház mai helyét a Fifth Avenue 754. szám alatt.

A Szex és New York második része a Bergdorf and Goodman luxusáruházban kezdődikForrás: Gáll Franciska/Travelo

A Bergdorf Goodman volt az első üzlet, ahol készruhákat kínáltak a vevőiknek amerikai és francia divat szerint. Később saját parfümmel, bundaszalonnal és fiataloknak szóló kollekcióval is előálltak, és vevőkörük rohamosan növekedett.

Barátság extrákkal - Habana kávézó

A következő utam a Habana kávézóba vezetett, ahol olyan jót ebédeltem, akárcsak Justin Timberlake és Mila Kunis a Barátság extrákkal című filmben.

Sajnos az asztal, ahol ők is ettek, már foglalt volt, ezért egy másikhoz ültem le, de így is sikerült átérezni a film hangulatát.

Ebéd a Café Habanában, ahol Mila Kunis és Justin Timberlake is vendég voltForrás: Gáll Franciska

Az 1998-ban alapított Café Habana kubai-mexikói kávézó és bár, amely grillezett kukoricájáról, kubai szendvicseiről, koktéljairól, és más dél-amerikai fogásokról híres New York belvárosában és azon túl is. Eztuán a híres Times Square felé vettem az irányt, ahol Mila és Justin egy fergeteges flashmob buliba csöppentek.

Én ugyan a flashmobot elkerültem, de a pezsgés így is magával ragadó volt - a napi látogatószám itt eléri a 330 ezret. Mivel éjjel-nappal igen forgalmas, igen kedvelt helyszín a filmesek körében: elég egy rövid vágókép innen, és mindenki tudja, hogy Manhattanban vagyunk.

Az ikonikus Time SquareForrás: Gáll Franciska

 Jövő héten Los Angelesbe és Las Vegasba látogatunk, tartsatok velem akkor is! 

A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/ Adriano Castelli

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek