Egy legendás filmről kapta nevét az új szarajevói múzeum

Aki Szarajevóba tervez utazást a közeljövőben, az áprilistól egy új turisztikai látványosságot is felvehet a látnivalók listájára, ugyanis jövő hónap 6-án nyitják meg az ország első filmmúzeumát. Az intézményt egy régi, legendás partizán filmről nevezték el, amely Bosznia és Hercegovina fővárosában játszódott - írja a szerb Turistički Svet magazin.

Walter Szarajevót védi, filmjelenetForrás: Wikipédia

"Walter Szarajevót védi" vagy eredeti címén "Valter brani Sarajevo" egy partizánokról szóló, fordulatos kalandfilm. A cselekmény, mint a címből is kiderül, Szarajevóban játszódik, a második világháború idején. A főszereplő, Velimir Bata Živojinović ennek az alakításának köszönheti, hogy Jugoszlávia első nagy filmsztárja lett: a mozifilm bejárta a világot és Kínában kifejezetten népszerűvé vált.

A legendás film tiszteletére nyíló múzeumban megnézhetik, hogy milyen eszközökkel rögzítették a sokak által látott jeleneteket, kiállítják a film készítésénél használt hangszalagokat, dokumentációkat, vagyis bepillanthatnak a film kulisszatitkaiba. A múzeumban a film legizgalmasabb jeleneteit is bemutatják a látogatóknak, és a színészeket is egyedi módon, élethűen ábrázolják majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek