Óriási fotómontázs szív lesz a szarajevói filmfesztivál látványossága

A mozi szerelmeseinek remek úticél lehet Szarajevó a nyár végén, augusztus 16-tól 23-ig ugyanis megszervezik a 25. szarajevói filmfesztivált. A filmek bemutatására idén is a művészet, a kultúra és a kreativitás oázisában kerül sor.

Minden évben rengetegen látogatják a szarajevói filmfesztiváltForrás: Facebook / SARAJEVO FILM FESTIVAL

Ez a rendezvény már 25 éve hozza össze a filmvilág legfontosabb neveit nem csak a régióból, hanem a világ minden tájáról. A fesztivál különlegessége, hogy a szervezők lehetővé tették az online-részvételt is, a „Mindannyian ugyanabból a filmből származunk" platformjának köszönhetően.

Ehhez nem kell mást tenni, mint egy szív szimbólummal ellátott fotót közzétenni a közösségi hálón, és így részesei lehetünk egy „Szarajevó legnagyobb szíve" elnevezésű mozaiknak, amelyet augusztus 18-án lepleznek le a szervezők.

A rendezők vallják, hogy a fesztiválnak köszönhetően a művészet összeköti az embereket, a Szarajevói Szív-díj pedig a nyitottság, az érzelem és a film iránti szenvedély szimbóluma. Idén összesen 53 film versenyez majd a Szarajevói Szív-díjért - tudtuk meg a szerb Blic napilap híréből.

A szervezők már a filmfesztivál részletes programját is közzétették, a filmekről még egy online-katalógust is fellapozhatnak az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek