Íme a jubileumi Paloznaki Jazzpiknik első fellépői

Bejelentették a 2022-ben jubiláló Paloznaki Jazzpiknik első nemzetközi fellépőit. Az augusztus 4-6-ra tervezett fesztivál sztárvendégei között szerepel a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé.

Az énekesnő 2012-ben debütált Our version of events című első önálló lemezével, amely elsöprő sikert aratott: több héten keresztül állt az első helyen, és a legnagyobb példányszámban eladott album lett az Egyesült Királyságban.

A pénteki napon a '80-as, '90-es évek legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezik a Jazzpiknik Nagyszínpadára. Több mint három évtizede tartó, elsöprő sikerű karrierjével Lisa Stansfield valódi legenda a pop és soul műfajokban. Olyan világhírű slágerek köthetők a nevéhez, mint például az All Around the World.

Harmadik sztárként érkezik a funky és az RnB műfaját a hagyományos afrikai zenével ötvöző Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience, amelynek nevéhez a '70-es évek közepétől örökérvényű slágereket kapcsolnak. A hétszeres Grammy-díjas együttes a soul, az RnB és a funky legprofibb zenészeit nevelte ki – nemrégiben ünnepelték a megalakulásuk 50. jubileumát.

Az MF Robots zenéje eklektikus és egyedi keveréke a funk, elektronikus, acid jazz, smooth soul és pop zenei stílusoknak. A formációt a The Brand New Heavies alapítója, dalszerzője és zenei rendezője, Jan Kincaid, valamint Dawn Joseph énekesnő alkotja, aki a vokalistája volt Rod Stewartnak, Phil Collinsnak, Michael Bublénak, Craig Davidnek, sőt még Rick Astley mellett is feltűnt Paloznakon.

A fesztivál szervezői hamarosan a további fellépőkről is hírt adnak, érdemes a programokért és a kedvezményes jegyekért követni az esemény Facebook-oldalát.

Nyitókép forrása: Paloznaki Jazzpiknik / Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek