Tenne egy látogatást Stanley Kubrick elméjében? Madridban ez lehetséges

Stanley Kubrick filmrendezőnek szentelt kiállítás nyílt Madridban, a Círculo de Bellas Artes kultúrális központban.  Az érdeklődők itt testközelből tekinthetik meg Kubrick egész életét és munkásságát. A kiállítás első részében egy képernyőkkel teli térben lehet bekerülni a filmrendező elméjébe, amelyek Kubrick kreatív és vizuális erejét tárják fel. Nemcsak a művész tematikai és formai vonalaira derül fény, hanem a filmiparban tett első lépéseinek elemzésére és a napvilágot nem látott projektjeinek körútjára is - olvasható a kiállítás hivatalos weboldalán.

Forrás: MTI/EPA-EFE/J.J.Guillen

 A kiállításon több mint 600 darab fénykép, jelmez, filmes kellék, dokumentum és forgatókönyv látható, így bepillantást nyerhetünk olyan klasszikus filmek kulisszatitkaiba, mint a Ragyogás, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs vagy a Tágra zárt szemek. Műveire a szuggesztív látásmód, az egyedi témaválasztás, a filozofikus tartalom és a sokkoló képi világ jellemző.

A 2001 - Űrodüsszeia (2001. A Space Odyssey) című film terme - A képre kattintva galéria nyílikForrás: MTI/EPA-EFE/J.J.Guillen

Kubrickot a 20. század második felének egyik legnagyobb és leghatásosabb filmkészítőjeként tartják számon. Karrierjének 48 éve alatt 16 egész estét filmet készített, amiért Oscar és BAFTA-díjat is kapott. A kiállítás 2022. május 8-ig látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek