Ez történik a virágokkal, ha jégbe fagynak

  A japán Azuma Makoto művészetének középpontjában a virágok állnak. A művész azzal kísérletezik, hogyan viselkednek a virágok ha a természettel ellenkező körülmények közé helyezi őket. Egyik projektjében például a mélytenger fenekén állította ki virágokból álló installációját, egy másikban pedig az űrbe röpített egy hasonlót, majd kamerával rögzítette az eseményeket.

  Legfrissebb művészeti projektjében azt vizsgálja, hogyan fejezik ki magukat a virágok amikor jégbe fagynak. Egy embernagyságú, virágokból épített szobrot állított ki Hokkaidó szigetén, azon a területen, amit a világvégének is neveznek, mert a kiszáradt fenyőfák télen megfagynak. A fehér havas tájban a virágok továbbra is ragyognak ahogy az élénk színeik kontrasztot képeznek az őket körülvevő fehérséggel.

  screenshot/https://www.youtube.com/watch?v=pPIQukwoc9w&feature=emb_logo

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!