Már látogatható hazánk első fejjel lefelé fordított háza

  Már látogatható hazánk első fejjel lefelé fordított háza

  Megnyitott Siófokon az a kétszintes, fordított családi ház, amely nemcsak kívülről különleges, de ha ajtaján belépünk, a berendezését is fordítva látjuk. Magyarország első fordított háza egy lengyel vállalkozásnak köszönhetően épült meg - írja a Siófok Portál.

  Az új látványosság a széplaki városrészben, a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében található, elő - és utószezonban minden nap tíztől est hat óráig, főszezonban pedig este kilencig várja a látogatókat. Májusban a kedvezményes felnőtt belépőjegy 800, a gyerekeknek 12 éves korig 600 forint, három éves korig ingyenes.

  Fotó: Fordított ház Siófok / Facebook

   Hasonló fordított ház Sanghajban és Thaiföldön is látható, míg Japánban egy étterem, Floridában pedig egy kiállítási tér és mozi épült így. De Ausztriában, Németországban, Törökországban, Oroszországban is kifejezetten a turisták kedvéért állnak fejjel lefelé ezek a házak.

  A 2014 áprilisában megnyílt szentpétervári múzeumban egy komplett lakást mutatnak be, ahol a gravitációt meghazudtoló igyekezettel szerelték a plafonra az ágyat, a mosógépet és az étkezőasztal legkisebb evőeszközét is. Az illúzió hatásával operáló, szédítő élményt a múzeum üzemeltetői a magas vérnyomásban szenvedőknek és a szívbetegeknek itt sem ajánlják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!