Táncosok és ékszertervezők is bemutatkoznak a budapesti design kiállításon

Világhírű finn, spanyol, svéd és német tervezőkkel nyitott meg a hazai designélet hosszú évek óta meghatározó fóruma, a Határtalan Design kiállítás. Idén 16 ország több mint 150 bútor-, textil-, forma- és ékszertervezője és képzőművésze mutatkozik be a Kiscelli Múzeumban a november 28-ig tartó tárlaton, olvasható a kiállítás honlapján. 

A tárlat mára már egyfajta összművészeti fesztivállá nőtt, ahol kortárs táncosok és zenészek is bemutatkoznak, emellett kortárs ékszertervezők legprogresszívebb újdonságairól is képet kaphatunk a tárlaton. Egy kapcsolódó kiállítás, a Texhibition a múzeum emeleti kiállítótereiben kortárs szőnyegtervező művészek alkotásaiból válogat.

A kiállítás nem kizárólag az alkotókra helyezi a hangsúlyt: kiemeli a társadalmi felelősségvállalást, a környezettudatos gondolkodást, a fenntartható fejlődést és a civil közösségeket, az alkotók társadalmi szerepének és a hálózatépítésnek a jelentőségét is.

Ausztria, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Svájc – több mint 150 alkotó művei láthatók, köztük olyan világhírű dizájnereké, mint a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jaime Hayón, a brit Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner.

Címlapkép forrása: Csaba Villanyi (2020)/Határtalan Design/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek