Elárverezik az ikonikus irodalmi hidat

Micimackó történeteinek egy ikonikus elemét árverezi el jövő héten egy dél-angliai aukciósház: az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója A. A. Milne gyakran játszott fiával Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált a Százholdas Pagonyban, írja az MTI.

Micimackó hídjaForrás: screenshot/https://www.youtube.com/watch?v=yeHGa2ID5w4

James Rylands, a Summer Place Aukciósház illetékese az "egyik legfontosabb ikonikus irodalmi tárgynak" nevezte a hidat.  Bár a híd árát nehéz megbecsülni, Ryland reményei szerint akár 250 ezer fontot (104 millió forint) is fizethet érte új tulajdonosa a keddi árverésen.

A híd eredeti neve Posingford híd volt, és 1907 körül épült. 1997-ben keresztelte át Poohsticks hídra Milne fia, akinek játékállatkái állnak a Micimackó-történetek középpontjában. 1997-ben a hidat lebontották, mivel elkopott a sok-sok látogató alatt, és a Walt Disney vállalat segítségével egy újat építettek. Az eredeti hidat az ashdowni erdő központjában megőrizték és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott arra, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótolták ki a hiányzó elemeket, és most a teljesen felújított hidat kínálják árverésre.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek