Szabadtéri mozivá alakul a bazilika előtti tér

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, ahol restaurált klasszikusokat nézhetünk hat napon keresztül, méghozzá nem is akárhol.

Szent István BazilikaForrás: Adam Kliczek, CC BY-SA 3.0/Adam Kliczek

Szeptember 21. és 26. között több fővárosi helyszínen, öt tematikus blokkban, hetvennél is több frissen restaurált klasszikus filmet láthatunk. A fesztivál alkalmából a Szent István Bazilika előtti tér négy estére újra ingyenes szabadtéri mozivá alakul, írja a feszivál a honlapján.

A magyar film születésének 120. évfordulója inspirálta a Nemzeti Filmintézet Ludwig Múzeumban megrendezett Nagylátószög – 120 éves a magyar film című történeti kiállítását, és ennek égisze alatt szervezik az idei Budapesti Klasszikus Film Maratont is - mondta Káel Csaba, a Nemzeti Filmintézet igazgatóságának elnöke. Az elmúlt 120 év magyar alkotásai mellett nemzetközi klasszikusokat is vetítenek a fesztivál ideje alatt.

A bazilika előtti téren Jancsó Miklós: Szegénylegények, Giuseppe Tornatore: Az óceánjáró zongorista legendája, Jankovics Marcell: János vitéz és Steven Spielberg: Harmadik típusú találkozások című filmjeit vetítik. A részletes programról itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek