Szórakoztató kísérletek, előadások, laborbejárások várják ingyen

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba országszerte – olvasható a kutatokejszakaja.hu weboldalon.

Ezen a rendezvényen bebizonyosodik, hogy a tudomány lehet érdekes és izgalmas isForrás: Kutatók Éjszakája / Researchers' Night in Hungary/Facebook

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebb és legizgalmasabb eseményeket, ebben segít a programok menü pont alatt feltüntetett keresési lehetőség, ahol város, tudományág, idősáv, életkor stb. alapján tudják szűkíteni a keresést, illetve, hogy online vagy személyesen szeretnék meglátogathatjni a keresett programot.

Csak hogy néhány érdekes programot említsünk: megismerkedhetnek a kutyák beszédével, megtudhatják, milyen szerepel lesz a robotoknak a jövő városában, mi okozza a rákot és hogyan lehet meggyógyítani, és megismerhetik napjaink űrhajóit és űrhajósait.

Fontos tudni, hogy ugyan nem minden program regisztrációköteles, külön ikon mutatja, hogy az adott programra kell-e előzetesen jelentkezni. Viszont, ahova szükséges regisztrálni, a 24-i programokra 23. éjfélig, a szept 25-i programokra 24. éjfélig tudnak jelentkezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek