Ősi perui műtárgyak érkeznek a British Museumba

Kilenc perui múzeumból több mint 40 tárgy érkezik a londoni British Museumba, melyeket a múzeum gyűjteményének 80 műalkotása mellett láthatnak az érdeklődők a Peru: A Journey In Time - Peru: Utazás az időben című kiállításon november 11-től jövő év február 20-ig - adja hírül a standard.co.uk.

Forrás: © The Trustees of the British Museum

A műtárgyak között megtalálható egy miniatűr, arany lámaszobor, és egy arany fejdísz, amely az i.e. 8. századból származik. A legrégebbi, és az egyik legfurcsább tárgy egy szertartásokhoz használt edény, amely a Cupisnique-kultúrához tartozik, és egy "kígyóembert" ábrázol, amint szokatlan pózba hajlítja a testét. A kutatók szerint a modell olyan rendellenességgel születhetett, mely miatt ízületei szokatlanul rugalmasak voltak, ezt a tulajdonságot pedig különleges képességként tisztelték az ősi kultúrában, amely i. e. 1500 és 500 között virágzott.

Mint Cecilia Pardo Grau, a kiállítás kurátora elmondta, a látogatók „felfedezhetik hogyan viszonyultak az ősi perui társadalmak a gazdasághoz, a nemi szerepekhez, a mezőgazdasághoz, a hatalomhoz és a hiedelmekhez, és hogyan boldogultak a spanyol hódításokig." Bővebb információk a British Museum honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek