40 év után újra összeáll és avatáros koncerten lesz látható az ABBA

Az ABBA bejelentette, hogy 40 év szünet után újra stúdióalbumot ad ki Voyage címmel, melynek megjelenését november 5-re tervezik. A zenekar virtuális koncerteket is tervez, amelyeken a tagok avatárjai egy speciálisan kialakított helyszínen lépnek fel a londoni Olympic Parkban, jövő májusban.

A sajtótájékoztatón bemutatták az avatárokat isForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Kalaene

Heti hat napon kerül sor a performanszra, melyen az ABBA zenekar tagjai digitális formában jelennek meg, míg egy 10 fős élő zenekar játszik élőben. "40 évet vártak egy új @ABBA dalra, és most kettő van! Az „I Still Have Faith In You" és a „Don't Shut Me Down" már elérhető, és szerepelni fognak az #ABBAVoyage koncerten is" - írta a zenekar a Twitteren.

Az "Abba-tars" koncepciója valójában már 2016-ban megszületett, és a Star Wars kapcsán ismert George Lucas vizuális effektusokkal foglalkozó cége, az Industrial Light and Magic tervezte. A zenészek legutóbb egy színpadi show-n dolgoztak, amikor úgy döntöttek, hogy visszatérnek a stúdióba is, ahol 1982-es szétválásuk óta nem jártak.

Augusztusban elindították az ABBA Voyage nevű oldalt is, ahol a rajongók rendszeresen frissülő információkat találnak a zenekar további életéről. Az új album 10 számot tartalmaz majd - derül ki a cnn.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek