Nemzetközi sztárok is fellépnek a budapesti Zsinagógák Hetén

Sóletfesztivállal, nemzetközi sztárokkal és színházi ősbemutatóval várja a Zsinagógák Hete augusztus 27-e és szeptember 5-e között Budapest több helyszínén, olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Óbudai zsinagógaForrás: Óbudai zsinagóga/Facebook

A Zsinagógák Hete ünnepségsorozata Terézváros évtizedekkel ezelőtt bezárt, parányi zsinagógájának ünnepélyes újranyitásával kezdődik augusztus 27-én. Két nappal a megnyitót követően rendezik meg az immár hagyományos Sóletfesztivált, amely idén rendhagyó módon nem a Kazinczy utcában, hanem a Budai Parkszínpadon lesz. A nyárutó hagyományosan nagy tömegeket vonzó gasztro-ünnepén négy ország különleges sóletjét is megkóstolhatjuk, valamint bepillantást nyerhetünk a zsidó élet rejtelmeibe.Emellett lesznek gyerekfoglalkozások, este pedig olyan nemzetközi sztárok lépnek színpadra, mint a zsidó vallású afro-amerikai rapper Nissim Black, vagy a londoni születésű soul énekes-dalszerző Alex Clare.

Az Óbudai Zsinagóga 200 éves fennállásának alkalmából szeptember 2-án egy ősbemutatóval készül. A Mose Munz Lajtorjája című darab az 1838-as árvízi események alapján született: a fikciós történet két fiatal zsidó fiúról szól, akik bent ragadtak a zsinagógában.

A Zsinagógák Hete ünnepségsorozat záróeseménye az utóbbi hónapok során átalakított és jelentősen kibővített újlipótvárosi Zsilip Közösségi Központ megnyitójához kapcsolódó családi nap lesz szeptember 5-én. További információkat ezen az oldalon talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek