Pénteken kezdődik hazánk legnépszerűbb nemzetközi komolyzenei fesztiválja

2010 óta évente rendezik meg a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivált Kaposváron, világhírű magyar és külföldi művészek szereplésével. Ahogy minden évben, idén is kiállítások, szakmai előadások, műhelybeszélgetések kísérik a komolyzenei programokat.

Kaposvárwikipedia

Idén a nemzetközi zenei előadók mellett az összművészetiség jegyében fellép a Győri Balett, a program kiegészítéseként megnézhetjük a jubileumi Rippl-Rónai kiállítást, de lesznek gyerekprogramok, világzene és jazz is. Az ismert és visszatérő művészeken kívül először áll a Kaposfest színpadára Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze, illetve először játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész, írja az Artnews.hu, a fesztivál közleményére hivatkozva. Fellép Matvey Demin fuvolaművész, és Eldbjorg Hemsing norvég származású hegedűművész is.

A magyar zenei élet kiválóságai Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülöp mellett a fesztivál vendége lesz a világhírű Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, az In Medias Brass Quintet és a Győri Filharmonikusok is.

A kamarazenei hangversenyeken fellép Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája és Amihai Gros a Berlini Filharmonikus Zenekar szólóbrácsása. A minőségi jazz zene kedvelői többek között, Kollmann Gábor kvintettjét hallhatják Malek Andrea és Gájer Bálint közreműködésével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek