Klímabarát jövő kialakítása a témája az idei londoni dizájnhétnek

A klímaváltozás áll a középpontjában a szeptember 18-án induló londoni dizájnfesztiválnak, ahol különféle művészeti projektek foglalkoznak a klímabarát jövő kialakításának lehetőségeivel, tudtuk meg a Victoria and Albert Museum szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

London, Tower BridgeForrás: NurPhoto via AFP/Wiktor Szymanowicz

2021 novemberében az Egyesült Királyságban rendezik meg az ENSZ Klímaváltozási Konferenciát, mely a legjelentősebb éghajatváltozással foglalkozó esemény a világon. A konferenciával összhangban a dizájnfesztivál is a társadalom aktuális, klímaváltozással kapcsolatos kihívásaival foglalkozik.

Installációk, projektek, előadások és rendezvények boncolgatják, mit tehetnek a formatervezők a klímaváltozás korában az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő, a körforgásos gazdaság és a klímaigazságosság elősegítése érdekében. A körforgásos gazdasággal foglalkozik például Aude-Line Duliere és Juliet Haysom tervezők szabadtéri installációja, melyben a V&A épületét egykor alkotó köveket mentették meg az aprítóból, hogy köztéri bútorokat készítsenek belőlük.

Egy másik munka egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású alumínium pavilon, amely látszólag lebeg a vízben. Az immerzív installációt a Nebbia Works tervezte, és az alumínium szilárdságát és tartósságát demonstrálja. A fesztivál további programjairól ezen az oldalon tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek