Hat nap múlva indul Magyarország legnagyobb animációs filmfesztiválja

Augusztus 11-én kezdődik Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, a két évente megrendezett Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF). Négy napon keresztül ingyenesen nézhetjük a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermés legjavát a város mozijaiban és szabadtéri helyszínein. Emellett szakmai programok, kiállítások, könyvbemutatók, közönségtalálkozók, fényfestés, a gyerekek számára animációs játszóház és Kaláka koncert is lesz.

A kedvenc háborúmForrás: screenshot/A kedvenc háborúm/https://www.youtube.com/watch?v=qtkZ6ZnRxdY&ab_channel=MyFavoriteWar

Idén 30 ország 370 alkotása mutatkozik be. Ezek közül öt jutott be az egész estés animációk versenyébe, melyek közül három történelmi témát dolgoz fel.

A Kabul fecskéi című francia–luxemburgi–svájci animációs film 1998 nyarán, Kabulban játszódik, amikor a romos várost megszállták a tálibok. Két fiatal szerelmes történetét követjük, akik az erőszakkal teli hétköznapok minden sanyarúsága ellenére még hisznek a jövőben.

A kedvenc háborúm című norvég–lett alkotás az 1970–1990 között a Szovjetunióban felnőtt rendező személyes történetén keresztül mutatja be a hatalomnak a lakosság elnyomására irányuló ideológiai háborúját.

Szintén történelmi témát dolgoz fel a berlini fal leomlásának idején játszódó Fritzi – egy forradalmi mese című film, mely egy bátor kislány és egy kedves kutya a lipcsei hétfői tüntetésektől a szigorúan őrzött határokig ívelő izgalmas kalandjait meséli el.

A részletes programról itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek