Kolodko miniszobraink párhuzamát fedeztük fel Michiganben

Az elragadó Kolodko-miniszobrok párhuzamát fedeztük fel az interneten egy másik kontintensen, az amerikai Michigan államban. Az amerikai művész, David Zinn is apró figurákkal dobja fel a környezetét, bár ő nem miniszobrokat készít, hanem mini krétarajzokat.

David ZinnForrás: screenshot/https://www.youtube.com/watch?v=f885C3fD-u4&ab_channel=BBCNews

Az Ann Arborban élő művész Kolodkóhoz hasonlóan közvetlen környezetét használja vászonként, olyan helyeket keres, ahol a kis figurái üldögélhetnek, élvezhetik a kilátást. Az apró alakok járdák köveinek helyén, falak tégláin jelennek meg, azt az illúziót keltve, mintha az őket körülvevő környezet részei lennének. Bizonyos rajzokon még a fűszálakat vagy a virágokat is beletervezi a rajzba. Az egyik rajzán például egy egérke két száraz falevelet tart a kezében, mintha repülni készülne velük, másutt a téglafal nyílásába helyez egy kis cserepes virágot.

„Összességében hálás vagyok, hogy még ennek a nagyon nehéz időszaknak a kellős közepén is van lehetőség vidám bohóságokra – mondja Zinn a My Modern Metnek –, és szerencsésnek érzem magam, hogy a krétaművészetemet folytatni tudom, és más emberek is biztonságban, a társadalmi távolságtartás szabályait betartva élvezhetik alkotásaimat."

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek