Pszichedelikus kristályszőnyeg díszíti az amszterdami Királyi palotát

Pszichedelikus örvényekbe rendezett csillogó kristályok szőnyegével borították be az amszterdami Királyi palota padlóját egy csoportos képzőművészeti kiállításon, olvastuk a This is Colossal oldalán. A holland aranykor idején készült klasszicista épület falai között Suzan Drummen munkája kapott helyet, melynek élénk színei éles ellentétet képeznek a bútorok tompa árnyalataival.

Minden egyes kristálydarabot kézzel fektettek le, így a munkaigényes folyamat egy négytagú csoport kilenc napját vette igénybe. Drummen magukba szippantanak, ugyanakkor zavart is keltenek, installációi, melyek a minták és a tükröződések kombinációjára támaszkodnak, szédítő hatást keltenek. Ez a hatás tudatos választás: munkájának nagy része a mai világot elárasztó rengeteg információra reflektál, amely zavart és bizonytalanságot kelthet az emberben.

"Ezek a jelenségek riasztóak számomra a magánéletemben, de mint alkotót, inspirál ez a szédítő sokféleség. Érdekelnek azok a dolgok, amelyek elkápráztatnak minket, és a munkámban is ezeket a jelenségeket próbálom felfokozni. Ez egy folyamatos küldetés, melyben a komolyság, a félelem, a játékosság és a remény állandó kölcsönhatása játszik szerepet. Mindenekelőtt azt szeretném, hogy munkám vibráló és eleven legyen" – mondta Drummen a This is Colossal cikkében. A művész munkája október 3-ig tekinthető meg a Trailblazers című csoportos kiállítás keretében. Fedezze fel az amszterdami művésznő további alkotásait a weboldalán és az Instagramon.

Címlapkép forrása: Suzan Drummen/Youtube

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek