Kalapács alá kerülnek a világ egyik legismertebb énekesének relikviái

Edward Bell grafikus, fotós és tervező több esetben is együtt dolgozott David Bowie-val minden idők egyik legismertebb zenészével és énekesével. Munkássága során ő készítette Bowie 1980-as, Scary Monsters (and Super Creeps) című albumának lemezborítóját, de fotósként is dolgozott a zenésszel, amikor az még a Tin Machine együttes tagja volt.

Forrás: Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Bell ezek alatt az együtt töltött évek alatt tett szert David Bowie-val kapcsolatos gyűjteményére, melyből 139 tételre licitálhatnak azok a rajongók és gyűjtők, akik részt vesznek a shrewsbury-i Halls Fine Art aukciós ház árverésén. Az online licitálás július 16-tól augusztus 1-ig tart. 

A 139 tétel között találni számos korábban még nem publikált fotót és portréképeket. A legdrágább relikviák között van a Tin Machine II című lemezborító grafikája, amelynek árát előzetesen 2000-4000 fontra (840 ezer - 1,7 millió forintra) becsülték. Egy másik lemezborító, a Scary Monsters grafikája pedig 1000-2000 fontért (420 ezer-840 ezer forintért) kelhet el a szakértők szerint. De az online árverésen több olyan tárgy is szerepel, amelyeken a 2016-ban elhunyt Bowie aláírása is ott díszeleg - olvasható az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek