Mini filmfesztivál és eredeti szinkronhangok - Mozival készül a hétvége

A sort a Bem mozi kezdi, ami július 17-én, szombaton műsorra tűzte az első, 1985-ös Vissza a jövőbe filmet, Michael J. Fox, Christopher Lloyd és Lea Thompson főszereplésével. A vetítés 18 órakor kezdődik, jegyet most már online is tudunk vásárolni a Cooltix oldalán keresztül - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

©Universal Pictures, Amblin Entertainment, U-Drive ProductionsForrás: Bem Mozi / Facebook.com

A színes, magyarul beszélő, amerikai filmre, amit most az eredeti magyar szinkronnal nézhetünk meg, 1400 forintba kerülnek a jegyek, a helyünket pedig érkezési sorrendben foglalhatjuk el. És amíg várunk a vetítésre, még egy hideg sört is bedobhatunk a Bem teraszán.

Irány a kutyák szigete!

Hétfőn este, július 19-én miután besötétedik, szóval úgy 21 óra után, kezdetét veszi egy nem mindennapi utazás a kutyák szigetére, ahol Wes Anderson szürreális filmes világa összekeveredik a japán kultúrával, a nyugati befolyásokkal és sok sok beszélő kutya érdekes gondolataival.

A Kutyák szigete című, 101 perces, 2018-ban megjelent amerikai animációs kalandfilmet a Mammut Tetőn nézhetjük meg a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából. A jegyeket a helyszínen vagy elővétellel is megvásárolhatjuk 1750 forintért. A stop-motion filmet eredeti nyelven (ami valahol a japán és az angol között van félúton), magyar felirattal vetítik. Kapunyitás 19:30-kor lesz. 

Mini Macedón Nyári Filmfesztivál kezdődik

A Mini Macedón Nyári Filmfesztivál július 20-án kezdődik és az ezt követő három kedden zajlik majd. Az érdeklődők ennek keretében nézhetik meg a Honeyland című filmet a Virág Benedek Házban július 20-án kedden, 20:30-tól. A filmre és azt megelőző beszélgetésre a helyszínen lehet jegyet váltani, 500 forintért a kerületi lakosoknak, 1000 forintért pedig mindenki másnak.

A 89 perces macedón dokumentumfilm 2019-ben készült, és egy őstermelő, nomád körülmények között élő méhész nő életét mutatja be. Láthatjuk a főszereplő természettel való békés harmóniáját, és ádáz küzdelmét is az emberi gyarlósággal és kapzsisággal szemben. A filmről, és az abban megjelenített ember- természet kényes egyensúlyáról a WWF hazai szervezetének igazgatója, Sipos Katalin és Kovács Gellért Filmszerész beszélgetnek a vetítés előtt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek