Ezen a kiállításon egy ATM és egy banki páncélszekrény belsejébe is bepillanthat

Megnyílt Szlovénia első bankmúzeuma, a Bankarium, amely Ljubljana egyik legérdekesebb épületében, a szecessziós stílusú, hajdani bankban kapott helyet. A kiállításon multimédiás bevezető ismerteti meg a látogatókkal az 5000 éves banktörténelmet, ezt pedig Szlovánia mintegy kétszáz éves, bankokkal kapcsolatos örökségének bemutatása követi - adja hírül a slovenia.info.

A Bankmúzeum épületeForrás: slovenia.info

Az érdeklődők megtudhatják, hogyan jöttek létre az első takarékpénztárak, és végigjárhatják a pénzügyek történetét egészen a digitális mobilpénztárcák megjelenéséig. Megnézhetik a különböző időszakok bankablakait, malacperselyeit és takarékkönyveit, sőt, még egy ATM belsejébe is bepillanthatnak, és egy páncélszekrénybe is beléphetnek, valamint játékos módon ellenőrizhetik pénzügyi ismereteiket.

A múzeumi bolt emlékérmék széles választékát kínálja, emellett találhatnak itt könyveket a szlovén bankokról és más pénzügyi szakirodalmat, és malacperselyek, társasjátékok, pénztárcák és egyéb, a pénzzel kapcsolatos szlovén termékek is kaphatók. A legtöbb tárgyat szlovén vállalkozók készítették a múzeum meghívására a #HelpFrame nevű, társadalmi felelősségvállalási projekt részeként.

A múzeum a Mestna hranilnica ljubljanska volt bankcsarnokában található, a ljubljanai Čopova ulica 3. szám alatt, és keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva.

 A címlapkép forrása: Vid Gajšek/commons.wikimedia.org

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek