Ezernyi embernek ad otthont a Torontóba tervezett, égi városnegyed

Szinte egy egész városnyi embert fognak tudni elszállásolni Toronto tervezett függőleges városnegyedében, ahol levegőben függő parkokban élhetnek majd közösségi életet a lakók.

http://www.orcatoronto.com/renderings/

A belvárosba tervezett épületkomplexum kilenc karcsú toronyból áll, melyeket hidak kötnek össze. A tornyok közül nyolc lakóépület, 3000 lakással, a közöttük épített hidakon pedig különféle közösségi tereket terveznek kialakítani. Az építészek a közösségteremtést tartották az egyik legfőbb szempontnak a tervezéskor. Hidakra azért volt szükség, hogy a lakótornyok között biztosíthassák a kapcsolatot. Az égi város lakói a hidakon kialakított közösségi tereknek és kényelmi szolgáltatásoknak köszönhetően együtt tölthetik az időt szomszédaikkal.

Az ORCA névre keresztelt épületegyüttes 16,5 hektáros alapterületre épül rá, amely alatt egy 100 méter széles aktív vasúti folyosó található. Erre épül rá a függőleges város, melyben egy irodának kialakított torony is lesz, de a terület 65%-a többszintes parkként funkcionál majd. Az építészek a kilátásra is gondoltak, a tornyokat egymástól megfelelő távolságban helyezték el, hogy minden lakó részesülhessen a város panorámájában, és minden lakásba besüthessen a nap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek