Magyar viaszfigurákkal nyílik Madame Tussauds állandó kiállítása Budapesten

Jövő év elején az első, teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds nyitja meg kapuit a budapesti Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában – írja a Turizmus.com.

A tárlat jogtulajdonosa Merlin Entertainments, a turisztikai fejlesztést pedig a Dorottya Experience Kft. valósítja meg, akik reményei szerint a nemzetközi és magyar, kortárs és történelmi személyiségeket interaktív környezetben felsorakoztató attrakció fontos szerepet kap a hazai idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is.

Az új panoptikum mintegy 2000 négyzetméternyi területen kínál majd szórakozási lehetőséget.

A nemzetközi hírességek mellett a budapesti helyszín számos magyar vonatkozású történelmi személyt is felvonultat majd a kiállításon. Ennek célja, hogy a látogatók, különösen a fiatalok, közvetlen és interaktív módon ismerhessék meg a magyar kultúrát és nemzetünk történelmének kiemelkedő alakjait.

A londoni Madame Tussaud panoptikuma már tavaly elválasztotta a hercegi párt a királyi család többi tagjától miután Harry és Meghan bejelentette, visszalépnek királyi kötelezettségeiktőlForrás: Schweiz41/Wikimeida Commons

A bemutatni tervezett személyek kiválasztását széles körű piackutatás és egyeztetések előzték meg. A kiállításon a régmúlt korok politikusai mellett 20. századi magyar zenészek, művészek, sportolók és más közéleti személyek, kortárs karakterek is helyet kapnak majd.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek