5 év után újra kinyit a régi párizsi szobákat bemutató múzeum

A párizsi Musée Carnavalet öt évnyi zárva tartás és 55 millió eurós átalakítás után május 29-én újból megnyitja kapuit. A Carnavalet-t, amelynek két reneszánsz épület ad otthont a Marais negyedben, 1888-ban adták át, hogy bemutassa a város történetét különböző műtárgyak és érdekességek eklektikus keverékével a gallo-római régiségektől az art deco bútorokig.

A Musée Carnavalet épületeForrás: Miguel Hermoso Cuesta/commons.wikimedia.org

Marie Antoinette személyes tárgyaitól Marcel Proust bútoraiig, Renoirtól a 19. századi karikatúrákig, feliratokig és cégtáblákig sok minden megtalálható itt, és több mint 30 korabeli szobába is bepillanthatunk a hajdani impozáns párizsi otthonokból, amelyeket minden részletükben rekonstruáltak.

Forrás: Thesupermat/commons.wikimedia.org

A múzeum 2016-ban bezárt, miután gyűjteménye olyan nagyra nőtt, hogy már nem tudtak mindent koherens módon bemutatni, most azonban a látogatókat továbbfejlesztett kiállítóhelyek fogadják. A Musée Carnavalet mindössze öt perc sétára található a Saint Paul metróállomástól. Az állandó gyűjtemény ingyenes,  belépőt csak az időszakos kiállításokért kell fizetni, amelyek közül az első Henri Cartier-Bresson francia fotóművész életére és munkájára összpontosít, és június 15-től október 31-ig látható. A múzeum hétfő és munkaszüneti napok kivételével minden nap 10 és 18 óra között tart nyitva - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek