Sivatagok, gleccserek, tengerpartok előtt láthatjuk galaxisunkat

A Tejút mindig is kedvelt témája volt a fotósoknak, hiszen élénk színeivel, lélegzetelállító méreteivel önmagában is csodálatos látvány. De ha olyan helyszíneken kapják lencsevégre, ahol maga a táj is lenyűgöző, akkor a világmindenség szépsége szinte nem hagyja szóhoz jutni a befogadót.

Egy madridi születésű utazó és fotós, Dan Zafra minden évben összegyűjti a legkülönlegesebb tájakon készült Tejút-fotókat. A 2021-es évről készült albumába 20 ezer fotós munkája közül válogatta ki a legszebbeket: találunk közöttük felvételeket az amerikai vadnyugat sivatagjaiból, Ausztrália ismeretlen tájai, gleccserek, vulkánok, hegyek és tengerpartok háttere előtt.

"A Tejút fényképezése földöntúli élmény" – írja a művész, honlapján. "Kevés olyan megindító esemény van, mint látni galaxisunkat amint felemelkedik, és megvilágítja az éjszakai eget. Éjszaka azonban sok minden láthatatlan marad a szabad szemnek. Amikor fotózol, részletek, színek és fények egy teljesen új világa tárul fel."

Tejút (illusztráció)Free-Photos / 9080 images/pixabay

Dan Zafra szenvedélye az utazás, nem csak azért, mert útjai során csodálatos fotók születnek, hanem mert egyúttal életreszóló élmények is. Bár szülővárosába Madridba mindig vissza-vissza tér, élt már Olaszországban és Angliában is, és jelenleg az USA-ban telepedett le egy időre.

A minden évben elkészített Capture the Atlas című Tejút-album célja egyben az is, hogy segítséget és bíztatást adjon a fotózás iránt érdeklődőknek. A fotós honlapján végiglapozhatjuk az albumot, és a fotósok rövid leírásait is elolvashatjuk inspirációként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek