Ezekben a torontói erdei kabinokban tökéletesen elrejtőzhetünk a világ elől

Titkos helyen lévő, láthatatlan erdei kabinokban szállhatnak meg a természetbe vágyó torontóiak a városhoz közeli erdőkben, tudtuk meg a Deezeentől. A kabinok két órányi autóútra találhatók a várostól északra, de a szállásadók annyira komolyan veszik a természetben elvonulni vágyók privát szféra iránti igényét, hogy a pontos helyszínüket el sem árulják, csak azoknak, akik le is foglalják a szállást.

A szállás a Leckie Studio építésziroda és az Arcana mozgalom együttműködéséből született. Ez utóbbi célja, hogy áthidalja a szakadékot a városi élet és a vadon között. 

A szemlélethez alkalmazkodva a Leckie Studio úgy tervezte meg erdei kabinjait, hogy azok szinte láthatatlanok legyenek. A nem nagyobb, mint 25 négyzetméteres kabinok hálószobáján az ablak a földtől a plafonig ér, mely lehetővé teszi, hogy a látogatók elmerüljenek a természetben. Az épület külső burkolata tükörfelületű, hogy az épületek minél inkább beleolvadjanak a lombhullató erdők környezetébe. A tervezők persze gondoltak arra is, hogy ez a láthatatlanság ne tévessze meg a madarakat. A fém burkolat néhol kissé torzít, máshol pedig egy emberi szem számára láthatatlan fóliával vonták be, ami lehetővé teszi, hogy a madarak tárgyként azonosítsák az épületeket.

A mozgalom innovatív, tudományos alapokra építő éléményeket és oktatást kínál, amelyek segítenek közelebb hozni az embereket a természet támogató erejéhez.

A kabinok belső tereit fenyő borítja, és egy modern konyha és esőzuhannyal ellátott fürdőszoba elégíti ki a látogatók alapvető igényeit. A közelében tűzrakóhely is épül a szabadtéri sütögetéshez, emellett szauna, túrázás és erdőfürdőzés is várja a látogatókat.

 A nyitókép csak illusztráció / forrása: SplitShire/pixabay

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek