Újra filmezhetünk a fürdőváros felújított kismozijában

A Hévízi Fontana Magyarország legnagyobb forgalmú hagyományos „kismozija", amely 2019-ben 60 ezer filmrajongót fogadott. Az elmúlt több mint egy évben a filmszínház szinte végig zárva volt a pandémia miatt, de a Festetics György Művelődési Központ munkatársai a lezárás alatt sem tétlenkedtek. Megújították a fogadóteret, amely ezentúl közösségi helyszínként is működik: a vetítéseken kívüli időkben bárki betérhet megpihenni, kávézni, beszélgetni és telefont tölteni.

A megújult kávézórészForrás: https://www.facebook.com/hevizonkormanyzat

Közös pultba telepítették a jegypénztárat és a büfét, ahonnan a nyolcfős kamaraterem vetítőgépét is lehet irányítani. A teret pedig úgy rendezték be, hogy a fogadócsarnokban több látogató ülhessen le egy időben, mint korábban. Angolszász mintára az ablak alatti mélyedésekbe padokat tettek, így növelve meg a teret s az előcsarnok befogadóképességét, kicserélték a világítást, a csillárokat, és folyóiratállványt is elhelyeztek az egyik sarokban. Továbbá kifestették a helyiséget, amelynek falaira három monitor került, amelyeken filmelőzetesek futnak majd.

Az előzetes felmérések alapján egyelőre hetente csütörtöktől vasárnapig vetítenek filmeket, napi négy alkalommal, de ez szükség esetén bővíthető. A filmrajongók kényelmét szolgálja az online jegyfoglaló rendszer és a kártyás fizetési lehetőség, a biztonság érdekében pedig naponta ózongenerátorral fertőtlenítenek. A mozi védettségi igazolvánnyal látogatható, maszkot pedig csak az előtérben kell viselni, a teremben nem. A 18 éven aluliak felnőtt kísérővel mozizhatnak, de nem feltétel, hogy a szülő legyen az - adja hírül a likebalaton.hu.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek